Juwelier aan huis, Christiaan Van Bignoot
Volledig scherm
Juwelier aan huis, Christiaan Van Bignoot © Wannes Nimmegeers

Christiaan Van Bignoot wordt ‘juwelier aan huis’ na 17 jaar in zaak van zijn ouders: “Persoonlijker, discreter en meer tijd”

GentNa 17 jaar in de zaak van zijn ouders, kiest juwelier Christiaan Van Bignoot een eigen pad, de weg van de toekomst. Niet met een eigen winkel, wel als ‘Jouw Juwelier aan Huis’. De eerste lockdown heeft alles in een stroomversnelling gebracht”, zegt hij. “Winkels waren dicht, maar mensen wilden wel nog steeds verlovingsringen en andere sieraden kopen.” 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.