Hannes Vandebotermet, chef van Lof in het Reylof-hotel.
Volledig scherm
Hannes Vandebotermet, chef van Lof in het Reylof-hotel. © Jill Dhondt

Chef van gerenommeerd restaurant in Gent lanceert nieuwe spirit: “Zoals een Aperol, maar dan eigenzinniger”

GentAmper 28 is hij, maar chef Hannes Vandebotermet van het gerenommeerde restaurant Lof in Gent, scheert al jaren hoge toppen. Nu pakt hij uit met een nieuwe spirit, samen met zijn broer Pepijn en twee vrienden. “Het is als Aperol maar dan eigenzinniger”, zegt hij over Duno Bitter. “Op basis van duindoornbessen, wat je enkel aan de kust kan vinden.”

 1. Gentse politie spreekt van geslaagde Student Kick-Off, ondanks enkele kleine incidenten: “Vier arrestaties en 71 wildplassers”
  Gent

  Gentse politie spreekt van geslaagde Student Kick-Off, ondanks enkele kleine incidenten: “Vier arresta­ties en 71 wildplas­sers”

  Het academiejaar werd woensdag traditiegetrouw ingezet op de Student Kick-Off. Zo’n 30.000 studenten zakten af naar het Sint-Pietersplein om er te dansen, zingen en drinken. Sommigen zochten bij dat laatste hun limiet op, wat de verwachte overlast met zich meebracht. Toch bleven de incidenten beperkt, waardoor de politie spreekt van een “geslaagde editie”.
 2. Van een gigantisch oblaaspark tot een cartoonexpo: 7 leuke binnenactiviteiten met het gezin in en rond Gent
  PREMIUM
  Gent

  Van een gigantisch oblaaspark tot een cartoonex­po: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten met het gezin in en rond Gent

  De herfst is officieel begonnen, dat merk je ook aan het weer. Ook dit weekend wordt er heel wat regen voorspeld. Geen idee wat je dan een heel weekend kan doen met de kinderen? Geen paniek! Wij zochten de 7 leukste binnenactiviteiten in de regio Gent voor je op. Van een gigantisch oblaaspark in Gent tot een cartoonexpo in Lochristi: ontdek hier onze tips om de regen even te vergeten.
 1. In Gent starten ze het academiejaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”
  Gent

  In Gent starten ze het academie­jaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studenten­kot”

  Op het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.
 2. Buurtbewoner sleept stad voor vredegerecht omwille van fijnstofprobleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelopark”
  PREMIUM
  Gent

  Buurtbewo­ner sleept stad voor vredege­recht omwille van fijnstof­pro­bleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelo­park”

  De stad kreeg in augustus 2 maanden tijd van buurtbewoner Jürgen Gielen om met een onderbouwd plan te komen voor het fijnstofprobleem in het Baudelopark. Kwam dat er niet, dan zou Gielen naar het vredegerecht stappen. “Ik werd met een kluitje in het riet gestuurd, met een vaag plan over planken en gras. De stad dwingt mij tot verdere stappen.”
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.