M. zat achter het stuur van de wagen toen een agent op haar vriend schoot.
Volledig scherm
M. zat achter het stuur van de wagen toen een agent op haar vriend schoot. © RV

Celstraf met uitstel voor agent die Nigeriaanse Gentenaar neerschoot: “Schot was ongeoorloofd, maar niet bedoeld”

Een Gentse politieagent is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel voor het neerschieten van een man waarvan hij vermoedde dat die een carjacking of gijzeling aan het uitvoeren was. Nadien bleek daarvan geen sprake te zijn. Het slachtoffer overleefde het schietincident en de burgerlijke partijen vermoedden dat de agent opzettelijk schoot, maar de rechter oordeelde vandaag anders.

18 reacties

 • Gaston Peeters

  1 jaar geleden
  Dirk Tuymans, al u per ongeluk een ongeval veroorzaakt, bent u daar niet minder voor verantwoordelijk.
 • Jo Bosman

  1 jaar geleden
  Hoe de rechter het ook motiveert. Deze agent is een gevaar voor anderen . Hij had nooit een wapen mogen dragen. Wie stuurt zulke mensen de straat op met een vuurwapen? De agent heeft geschoten terwijl dat absoluut niet nodig was. De straf die hij hiervoor kreeg is vrij licht. Beter ware hem te verwijderen uit de dienst .
 • Eric Vanquickelberghe

  1 jaar geleden
  Die agent heeft gehandeld op basis van de informatie die hij had gekregen. Hij kon niet weten wat er wel of niet van juist was. Daarnaast leek ,volgens de uitleg hietboven, de situatie helemaal niet normaal. Ik denk dat die agent gewoon zijn werk heeft gedaan. Het veiligheidsincident met zijn wapen kon echter wel vermeden worden. Maar wie zegt dat dit niet aan de kwaliteit van de opleiding ligt.
 • lukas wouters

  1 jaar geleden
  Een agent die zo vele fouten maakt???Zeer erg, er had 1 of zelfs 2 doden kunnen zijn. Misschien was alles wel goed bedoeld, maar die man heeft extra opleiding nodig , zowel theorie als praktijk. Gevangenisstraf verandert niets in zo een geval, maar een aangepaste straf is wel nodig, vind ik.
 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  Ongeluk zit in een klein hoekje, agent is terecht niet beschuldigt voor celstraf. Daarbij hielp hij het slachtoffer direct, gelukkig maakt het slachtoffer naar omstandigheden goed.
 1. Veilig Zwijnaarde
  Gent

  Veilig Zwijnaarde

  Het zijn spannende tijden voor de inwoners van Zwijnaarde. Enkele weken geleden pakte mobiliteitsschepen Watteeuw uit met de idee om in Gentbrugge en Zwijnaarde circulatieplannen in te voeren. Wat, hoe en waar precies is nog niet beslist, maar dat er zal geknipt en omgeleid worden, lijkt nu al onafwendbaar. Ik kreeg meteen berichten van handelaars uit beide gemeenten om in deze column iets te schrijven over hun bezorgdheden, om u maar te zeggen dat de schrik erin zit van zodra ons stadsbestuur communiceert een idee te hebben. In Zwijnaarde is men dezer dagen dubbel ongerust. De kans is groot dat bpost daar een vestiging zal planten op het industrieterrein. Vanop dat terrein kan je de R4 horen. Je kunt, om het met een volkse zegswijze te stellen, zelfs zover plassen, maar toch moet het zware vrachtverkeer door een woonwijk dieselen. Voor diegenen die de buurt niet kennen, schets ik even de situatie. Komende uit de richting van de N60 en het dorpscentrum moeten vrachtwagenchauffeurs hun combinatie door een haakse bocht wringen en hopen op de hoffelijkheid van automobilisten, fietsers en buschauffeurs om dat manoeuvre binnen het kwartier en zonder schade te kunnen uitvoeren. Als er een eindje weg wordt aangelegd van het bedrijventerrein tot aan de R4, zoals voormalig burgemeester Termont al met veel bombarie beloofde — hij liet zich tijdens die belofte rechtstaand in een rode cabrio rondrijden, ik verzin dit niet — dan is het probleem opgelost. Toegegeven, er zal moeten onderhandeld worden met de eigenaars van de grond en die aansluiting zal geld kosten, maar Zwijnaarde zal verkeersveiliger worden en dat is terecht een stokpaardje deze legislatuur. Zou het naïef zijn om te hopen dat de stad eerst dit prangende probleem oplost alvorens met circulatieplannen en LEZ-uitbreidingen te strooien?
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel