Cecilia Jaime in de gelijknamige gallerij aan de Kraanlei
Volledig scherm
PREMIUM
Cecilia Jaime in de gelijknamige gallerij aan de Kraanlei © svwga

Cecilia (60) viert tien jaar de intiemste galerij aan de Kraanlei: “Wij spreken de taal van de kunst”

GENTChampagne en hapjes op Kraanlei 55, want tien jaar geleden ging daar kunstgalerij Cecilia Jaime open tijdens de Gentse Feesten. Bezielster en naamgever Cecilia kwam via Argentinië en Parijs in Gent terecht, waar ze samen met man Luc, een theateracteur, de galerij opende. “Tijdens corona kreeg ik meer tijd voor mijn kunst, maar ik ben blij dat ik opnieuw contact kan houden”.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. In Gent starten ze het academiejaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”
  Gent

  In Gent starten ze het academie­jaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studenten­kot”

  Op het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.