Caroline Jannes.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Jannes. © Mathieu Damiens - rv

Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

GENTOp de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”

 1. Toekomstige groenpool Wonderwoud open voor een dag: “Ook wij zijn bezorgd over de kwaliteit van de grond”
  PREMIUM
  Gent

  Toekomsti­ge groenpool Wonderwoud open voor een dag: “Ook wij zijn bezorgd over de kwaliteit van de grond”

  Over enkele jaren heeft Gent er een nieuwe groenpool bij: het Wonderwoud. Tot de opening is het gebied nog gesloten omwille van veiligheidsredenen, maar voor één dag waren buurtbewoners er toch welkom. Ze konden genieten van het groen of een blik werpen op de reusachtige zandput die de komende jaren gevuld zal worden. Over dat laatste punt werden al bezorgdheden geuit.
 2. Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaarding door vzw Viruswaanzin
  Gent

  Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaar­ding door vzw Viruswaan­zin

  Filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin. Volgens de vzw hebben de twee in een uitzending van ‘De afspraak’ zich schuldig gemaakt aan laster en eerroof en moeten ze een schadevergoeding van 70.000 euro betalen. Zowel Braeckman, Draulans als het openbaar ministerie vraagt echter om de vrijspraak.