De omwonenden met voortrekker Evert Vandenberghe (rechts) bij het bouwproject.
Volledig scherm
De omwonenden met voortrekker Evert Vandenberghe (rechts) bij het bouwproject. © Foto Wannes Nimmegeers

Buurtweg splitst studentenhome

GENTOp een gps-toestel zal je hem niet snel vinden, maar de rechter in eerste aanleg heeft beslist dat de Ganzendrieswegel, tegenover de ingang van het UZ, een buurtweg is. De projectontwikkelaar die het aardewegje vernielde om er een studentenhome te bouwen, moet het in oorspronkelijke staat herstellen. "Een overwinning na drie jaar van soms grimmig buurtprotest", zeggen de bewoners.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Ter vervanging van de Blauwe Kiosk komt... dezelfde Blauwe Kiosk: vanaf Pasen weer oesters en schuimwijn op de Kouter
  PREMIUM
  Gent

  Ter vervanging van de Blauwe Kiosk komt... dezelfde Blauwe Kiosk: vanaf Pasen weer oesters en schuimwijn op de Kouter

  In maart 2020 besliste de stad om de concessieprijs voor de Blauwe Kiosk op de Kouter dermate te verhogen, dat uitbater Peter Maximus de handdoek in de ring gooide. Resultaat: sinds september 2020 stond er helemaal niks meer. De stad krabbelde terug qua vraagprijs, en vond nu een nieuwe uitbater: Joris Van Duffel, die de Blauwe Kiosk van Peter Maximus kocht. “Qua aansluiten bij het verleden kon het alvast niet beter", klinkt het bij de stad.