Café Merino.
Volledig scherm
Café Merino. © Flor Diericx

Buurtcafé Merino moet meteen de deuren sluiten na openingsweekend

Niemand die een restaurant of café heeft is tevreden met de nieuwe maatregelen, maar voor Nele (31) en Lieselot (28) De Keyser zijn die extra teleurstellend. Eind augustus waren de zussen begonnen met de verbouwingen van hun nieuw buurtcafé, zodat ze dit weekend konden opengaan. Dat plan is realiteit geslaagd, maar vanaf vandaag moesten ze de deuren van hun nieuwe Merino alweer toedoen.

 1. Man (47) geflitst zonder rijbewijs, vader (76) beweert te hebben gereden: “Jullie verhaal hangt met haken en ogen aan elkaar”
  Gentbrugge / Koksijde

  Man (47) geflitst zonder rijbewijs, vader (76) beweert te hebben gereden: “Jullie verhaal hangt met haken en ogen aan elkaar”

  Een snelheidsinbreuk van 121 kilometer per uur op de E17 richting Antwerpen. Geen noemenswaardig bericht lijkt het, hoewel de 47-jarige N.B. al 34 politionele veroordelingen op zijn naam heeft staan en zonder het bezit was van een rijbewijs. In de politierechtbank woensdagochtend beweerde zijn vader echter achter het stuur te hebben gezeten. “Ik merk aan jullie lichaamstaal dat iets niet klopt”, merkt de procureur op.
 2. S.M.A.K. wil ontdubbelen, met ‘spiegelbeeld’ in de Floraliënhal. Stad: “Er is nog niks beslist”
  Gent

  S.M.A.K. wil ontdubbe­len, met ‘spiegel­beeld’ in de Floraliën­hal. Stad: “Er is nog niks be­slist”

  Dat het S.M.A.K. te klein is, is algemeen geweten. Een groot deel van de vaste collectie kan niet tentoon gesteld worden, en dat werkt artistiek directeur Philippe Van Cauteren danig op de zenuwen. Het S.M.A.K. komt nu zelf naar buiten met een ‘droomscenario’. Zij willen het huidige museum behouden, én ontdubbelen in de Floraliënhal, aan de andere kant van het gebouwencomplex. Cultuurschepen Sami Souguir reageert dat er nog niks beslist is.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door