Het nooddorp wordt gebouwd op het maïsveld op de achtergrond. De bewoners van de Eikstraat verzetten zich tegen de komst.
Volledig scherm
Het nooddorp wordt gebouwd op het maïsveld op de achtergrond. De bewoners van de Eikstraat verzetten zich tegen de komst. © Cedric Matthys

Buurtbewoners verzetten zich tegen komst Gents nooddorp: “600 Oekraïense vluchtelingen? Da’s gewoonweg te veel”

GentIn Oostakker start binnen enkele weken de bouw van een nooddorp voor zo’n 600 Oekraïense vluchtingen. De Stad Gent maakte het nieuws pas donderdag bekend, maar intussen is er al een petitie opgestart. “Oostakker is Gent-Centrum niet”, klinkt het in de buurt. “Deze locatie is géén kwalitatieve oplossing.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.