De Eekhoutdriesstraat is te smal voor tweerichtingsverkeer.
Volledig scherm
De Eekhoutdriesstraat is te smal voor tweerichtingsverkeer. © Luc Meert

Buurtbewoners klagen situatie aan in Eekhoutdriesstraat: “Tegenliggers kunnen nauwelijks passeren”

Gent/OostakkerIn Oostakker klagen bewoners van de Eekhoutdriesstraat sinds een tijd over de wegsituatie voor hun deur. Na werken is de straat veel te smal geworden om in twee richtingen te rijden. De buurtbewoners willen nu dat het stadsbestuur een oplossing voorziet. Schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) gaat na of de situatie kan aangepast worden.

 1. Stijn Morand (VDK Gent): “Fier op onze remonte en op onze blokorganisatie”

  Stijn Morand (VDK Gent): “Fier op onze remonte en op onze blokorgani­sa­tie”

  Het was anderhalve set bibberen voor VDK Gent tegen Tchalou Volley. Daarna verdwenen de problemen voor het Gentse team, vooral dankzij een erg degelijke blokorganisatie. De tweestrijd werd uiteindelijk met winst afgesloten in het voordeel van de thuisploeg. “Dit was een ideaal scenario voor onze terugwedstrijd van volgende week in Tchalou,” beseft trainer-coach Stijn Morand. “Niemand zal deze ploeg nu nog onderschatten.”
 2. Stad onverbiddelijk: grafzerk van vader van Pierke moet lager. “Ik hoopte dat stad verouderde wetgeving zou herbekijken”
  Gent

  Stad onverbidde­lijk: grafzerk van vader van Pierke moet lager. “Ik hoopte dat stad verouderde wetgeving zou herbekij­ken”

  Verontwaardiging alom vorige week, toen bleek dat Luk De Bruyker de zelfgemaakte zerk in de vorm van een poppenkast op het graf van zijn vader moet aanpassen wegens ‘te hoog’. De Bruyker schreef schepen Mieke Van Hecke aan, maar die is onverbiddelijk. De wet geldt voor iedereen. “Ik wil ook geen voorkeursbehandeling, ik hoopte wel dat de stad deze verouderde regel zou herbekijken", aldus een zwaar teleurgestelde De Bruycker.
 3. Gent wil geen ‘maandverbandenautomaten’ in scholen: “Vertrouwensband met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”
  Gent

  Gent wil geen ‘maandver­ban­de­n­au­to­ma­ten’ in scholen: “Vertrou­wens­band met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”

  PVDA heeft vanavond aan de gemeenteraad voorgesteld om in alle scholen automaten te plaatsen met hygiënisch materiaal, lees: tampons en maandverband. “Onderzoek toont dat 1 op 5 meisjes in België moeite heeft om menstruatiemateriaal te betalen, heel wat meisjes blijven daardoor zelfs geregeld weg van school”, zegt Tom De Meester. De stad erkent het probleem maar wil geen automaten. “Nu al bieden scholen gratis maandverband aan, specifiek aan meisjes die het nodig hebben. Die vertrouwensband is belangrijk.”
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills