De aanrijding gebeurde op dit kruispunt, volgens getuigen op de oversteekplaats.
Volledig scherm
De aanrijding gebeurde op dit kruispunt, volgens getuigen op de oversteekplaats. © Wouter Spillebeen

Bus van De Lijn rijdt jongetje van 7 jaar aan op zebrapad vlak bij school

Een 7-jarige jongen is gewond aan de benen overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij vrijdagochtend aan de bushalte bij het Fratersplein werd aangereden door een lijnbus. De oudervereniging van zijn school werkt aan een plan om de buslijnen te verleggen net omdat het daar zo gevaarlijk is.

  1. Jonge Gentenaars ontwikkelen app die online menukaart op maat voorschotelt: “Ben je allergisch aan noten, dan worden gerechten met noten eruit gefilterd”
    Gent

    Jonge Gentenaars ontwikke­len app die online menukaart op maat voorscho­telt: “Ben je allergisch aan noten, dan worden gerechten met noten eruit gefilterd”

    Een app waarmee je contactloos eten kan bestellen en betalen is niet nieuw. Een menukaart die er anders uitziet per klant wel. Louis Pannier en Robin Praet, beiden 27, ontwikkelden een applicatie waardoor klanten een online menukaart op maat krijgen. Heb je bepaalde allergenen, dan zullen bepaalde gerechten uit de lijst gefilterd worden. Eet je graag bepaalde smaken, dan zullen die bovenaan op je gepersonaliseerde kaart staan.