Een prachtige verjaardagstaart voor Kurt
Volledig scherm
Een prachtige verjaardagstaart voor Kurt © VDS

Burgemeester brengt verjaardagstaart naar optreden Kurt Burgelman. “Als ze niet lekker is, lees je het zaterdag wel in mijn column.”

Kurt Burgelman is jarig vandaag, en kreeg op zijn eigen verjaardagsoptreden een taart van burgemeester Mathias De Clercq. Niet naar zijn gezicht gegooid – wat je zou kunnen verwachten na sommige columns van Kurt in deze krant – maar netjes en met een groot hart gegeven. “Elk zijn gedacht, moet kunnen in Gent”, aldus de burgemeester.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleegkundigen in India
  PREMIUM
  Gent/Lochristi

  Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleeg­kun­di­gen in India

  Met tal van openstaande vacatures en een groot deel van het personeel dat de pensioenleeftijd nadert, zijn ook de Gentse rusthuizen naarstig op zoek naar verplegers. De gaten raken niet opgevuld. Daarom wordt nu richting Azië gekeken. Het OCMW stapt in een proefproject waarbij Indische verpleegsters in eigen land Nederlands leren om na een jaar in Gent aan de slag te gaan. Lees hier hoe dat in zijn werk zal gaan.