Schepen Elke Decruynaere en schepen Astrid De Bruycker bekijken de maquette van het tijdelijke buurthuis dat de buren van Malem zelf gaan maken.
Volledig scherm
Schepen Elke Decruynaere en schepen Astrid De Bruycker bekijken de maquette van het tijdelijke buurthuis dat de buren van Malem zelf gaan maken. © Jill Dhondt

Buren in Malem gaan zelf tijdelijk buurthuis bouwen: “Nadien kan het verplaatst worden naar een andere wijk”

GentIn Malem is er heel wat te doen, maar er is niet echt een centrale plek voor. Daarom slaan enkele buurtorganisaties de handen in elkaar om zelf een tijdelijk buurthuis te bouwen aan het Landingsplein. In afwachting van het echte buurthuis dat er over een paar jaar komt.

  1. Laatste halte voor een proces? KI beslist volgende maand over de beroepen in zaak rond Schild & Vrienden
    GENT

    Laatste halte voor een proces? KI beslist volgende maand over de beroepen in zaak rond Schild & Vrienden

    De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) buigt zich over de beroepen die zijn aangetekend in het onderzoek naar Schild & Vrienden. Hamvraag is of Van Langenhove al dan niet terecht moet staan voor negationisme. Voorlopig is dat niet zo, maar enkele burgerlijke partijen zijn het daar niet mee eens. En dan is er nog een verdachte die vindt dat hij niet voor de rechtbank moet verschijnen. Op 23 februari volgt de uitspraak.