Schepen Elke Decruynaere en schepen Astrid De Bruycker bekijken de maquette van het tijdelijke buurthuis dat de buren van Malem zelf gaan maken.
Volledig scherm
Schepen Elke Decruynaere en schepen Astrid De Bruycker bekijken de maquette van het tijdelijke buurthuis dat de buren van Malem zelf gaan maken. © Jill Dhondt

Buren in Malem gaan zelf tijdelijk buurthuis bouwen: “Nadien kan het verplaatst worden naar een andere wijk”

GentIn Malem is er heel wat te doen, maar er is niet echt een centrale plek voor. Daarom slaan enkele buurtorganisaties de handen in elkaar om zelf een tijdelijk buurthuis te bouwen aan het Landingsplein. In afwachting van het echte buurthuis dat er over een paar jaar komt.

 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

  “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.