Drie auto's, allen met Franse nummerplaat, negeren de knip aan het Koophandelsplein. Zonder gevolgen.
Volledig scherm
Drie auto's, allen met Franse nummerplaat, negeren de knip aan het Koophandelsplein. Zonder gevolgen. © Foto Barbieux

Buitenlander door knip? Geen probleem

GENTIn januari werden 18.341 bestuurders betrapt toen ze door een knip of het autovrij gebied reden. En december vorig jaar was al een recordmaand met 13.400 overtredingen. Buitenlandse chauffeurs glippen intussen door de mazen van het net .

 1. Opvallende cijfers: in Gent stierven dit jaar nauwelijks meer mensen dan vorig jaar. UZ Gent waarschuwt: “Er blijven wel mensen zwaar ziek worden”
  PREMIUM
  Gent

  Opvallende cijfers: in Gent stierven dit jaar nauwelijks meer mensen dan vorig jaar. UZ Gent waarschuwt: “Er blijven wel mensen zwaar ziek worden”

  Met de COVID-19-pandemie lijkt het duidelijk dat er dit jaar veel meer mensen zullen sterven dan het voorbije jaar. Toch lijkt dat in Gent niet het geval. Er blijkt, met 74 mensen méér die dit jaar gestorven zijn tussen maart en eind oktober tegenover dezelfde periode in 2019, opmerkelijk weinig ‘oversterfte’ te zijn in de Arteveldestad. Een verklaring is er daarvoor niet. Het UZ Gent waarschuwt wel dat wij Gentenaars zeker niet ongevoelig zijn voor het virus. Er liggen nog steeds meer mensen in het ziekenhuis dan op de piek van de eerste golf.
 1. Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardige animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”
  PREMIUM
  Gent

  Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardi­ge animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”

  ‘Professor’ is een groot woord volgens Didier, daarvoor moet je een eigen vakgroep hebben, maar de geboren en getogen Gentenaar is wel degelijk doctor in de animé en manga: Japanse animatiefilms en strips. Over de hele wereld zijn er daar maar een paar honderd van, Didier is de enige Belgische. “In ons land kan je een opleiding animatiefilm volgen maar die is vooral gericht op Europese cinema. Een vakgroep animé of manga bestaat hier niet, maar ik ben daar zeker vragende partij voor.”
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door