De schuifdeur werd met fors geweld opengebroken
Volledig scherm
De schuifdeur werd met fors geweld opengebroken © rv

Brutale inbraak in Zwijnaarde: “Gebruikten speciale rugzak van mijn zoontje om alles mee te nemen”

GentEen professionele inbrekersbende heeft zaterdagavond op brutale wijze toegeslagen in een woning in de Heerweg-Noord in Zwijnaarde. Ze sloegen een schuifraam van maar liefst 10 cm dik aan diggelen, waarna ze de gehele woning overhoop haalden. Uiteindelijk gingen ze aan de haal met enkele waardevolle juwelen, waaronder de trouwring van Jessica, die gesmolten was uit de trouwring van haar overleden papa. “Ik weet niet goed wat aan te vangen met mijn emoties. Het is echt een angstaanjagend gevoel”.

 1. Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardige animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”
  PREMIUM
  Gent

  Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardi­ge animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”

  ‘Professor’ is een groot woord volgens Didier, daarvoor moet je een eigen vakgroep hebben, maar de geboren en getogen Gentenaar is wel degelijk doctor in de animé en manga: Japanse animatiefilms en strips. Over de hele wereld zijn er daar maar een paar honderd van, Didier is de enige Belgische. “In ons land kan je een opleiding animatiefilm volgen maar die is vooral gericht op Europese cinema. Een vakgroep animé of manga bestaat hier niet, maar ik ben daar zeker vragende partij voor.”
 1. Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na Kerstmis en Nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om al wandelend samen te klinken”
  Gentbrugge

  Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na Kerstmis en Nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om al wandelend samen te klinken”

  Restaurants promoten al volop hun menu voor kerstavond en oudejaar, maar het gloednieuwe café Merino pakt het anders aan. Nele en Lieselot De Keyser focussen op de dagen ná Kerstmis en Nieuwjaar zodat vrienden en familie die elkaar de avond zelf niet konden zien, de dagen erna toch samen kunnen klinken met een lekker taartje, ‘glitterballen’ en aperitief erbij.
 2. Beeldtechnieker van rocksterren opent bloemenwinkel met de hulp van Harry Styles: “Ja, ik zie hem hier nog eens binnenwandelen”
  PREMIUM
  Gent

  Beeldtech­nie­ker van rockster­ren opent bloemenwin­kel met de hulp van Harry Styles: “Ja, ik zie hem hier nog eens binnenwan­de­len”

  Gentenaar Yves Van Acker heeft met een honderdtal artiesten samengewerkt. Met de The Chemical Brothers, Bon Jovi en Muse is hij zelfs meermaals op tournee geweest. Het is dankzij een van die sterren, de Britse acteur en singer-songwriter Harry Styles, dat hij nu zijn droom heeft kunnen verwezenlijken: een winkel in droogbloemen. Begin november opende Yves bloemenwinkel Bloempjes aan het Rabot. “Als er één artiest langskomt waarmee ik heb samengewerkt, zal het wel Harry Styles zijn”, gokt Yves. “In een interview heeft hij eens gezegd dat hij bloemenverkoper zou geworden zijn mocht hij geen rockster zijn.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt