Kunstenaar Johan Meirlaen poseert bij de rood-bronzen Loreleie.
Volledig scherm
Kunstenaar Johan Meirlaen poseert bij de rood-bronzen Loreleie. © WVO

Bronzen Loreleie zit nu definitief aan brug bij zwembad Van Eyck

De in brons gegoten Loreleie heeft zaterdag haar definitieve plek gekregen aan de brug aan zwembad Van Eyck. Het oorspronkelijke rode beeld in polyester van kunstenaar Johan Meirlaen dreigde te verdwijnen, maar werd gered door een actie van buurtbewoners. Op de inhuldiging van de eveneens rood geverfde bronzen versie sprak ook buurtbewoner en oud-gouverneur Herman Balthazar.

 1. KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon
  Gent

  KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon

  Na een stroom boze en zelfs verbolgen reacties van supporters, maar ook uit de supportersfederatie van KAA Gent en het supporterscollectief Armada Ganda, is KAA Gent geplooid onder de druk. De abonnees krijgen uiteindelijk toch hun geld terug voor de matchen die ze niet kunnen zien, in de vorm van een tegoedbon. De compensatieregeling die de club had uitgewerkt was bij heel veel fans in het verkeerde keelgat geschoten.
 2. Verboden drinkgelag van studentenvereniging loopt uit de hand: drie kwartier braken en plassen op terras van café ’t Galgenhuisje
  PREMIUM
  Gent

  Verboden drinkgelag van studenten­ver­e­ni­ging loopt uit de hand: drie kwartier braken en plassen op terras van café ’t Galgenhuis­je

  Hoewel het in deze coronatijden wettelijk niet mag, heeft de studentenvereniging Moeder Max een stevige zuippartij georganiseerd. De leden dronken blikken Carapils ad fundum uit op de Groentenmarkt in Gent, waarna ze het terras van café ‘t Galgenhuisje onderkotsten. Ook plasten ze tegen het meubilair. Anneke Vanden Bulcke, studentenambtenaar bij de stad Gent, betreurt de feiten. “Moeder Max is niet erkend”, zegt ze. “Hun gedrag straalt af op alle andere verenigingen die zich wel aan de regels houden.”