Bart Gaelens (36) en Olaf Loman (45), van de Brandweer Zone Centrum - Post Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Gaelens (36) en Olaf Loman (45), van de Brandweer Zone Centrum - Post Gent. © PJDG

Brandweermannen Bart (36) en Olaf (45) gehuldigd voor verijdelen van moord: “Zonder hen was die vrouw nu dood”

GentBart Gaelens en Olaf Loman, twee brandweermannen van de Gentse Brandweer redden in september 2019 het leven van een jonge vrouw die aangevallen werd door haar ex-partner. Een trotse burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) huldigde beide brandweermannen, namens het stadsbestuur, voor hun daad van moed, zelfopoffering en menslievendheid.

 1. Charlotte Coppin en VDK Gent zetten Michelbeke opzij: “Volgende duels vormen een ideale voorbereiding op de bekerfinale”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Charlotte Coppin en VDK Gent zetten Michelbeke opzij: “Volgende duels vormen een ideale voorberei­ding op de bekerfina­le”

  VDK Gent had een mooie motivatieprikkel gevonden in aanloop naar de wedstrijd tegen Saturnus Michelbeke. De ploeg uit Brakel had in de vorige ontmoetingen Gent telkens een set weten af te snoepen - tot tweemaal toe - en daarom wilde de competitieleider met een ‘clean sheet’ de derde confrontatie van het seizoen afsluiten. Dat is gelukt: 3-0, maar toch met een spannende tweede set ertussen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.