De loslopende serval in Wondelgem.
Volledig scherm
De loslopende serval in Wondelgem. © rv

Brandweer vangt tweede exotische kat in Gent in enkele weken

GentDe Gentse brandweer heeft opnieuw een loslopende serval – een wilde kat uit Afrika – gevangen. Twee weken geleden gebeurde dat ook al.

 1. 30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileumeditie Massacantus
  GENT

  30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileume­di­tie Massacan­tus

  Al dertig jaar lang heffen de studenten van de Gentse hogescholen en universiteit samen het glas op de Massacantus. De jubileumeditie trok 2.200 studenten die rond iets voor 8 het Io Vivat inzetten in Hal 3 van Flanders Expo. Om half twaalf gaat de laatste pul de lucht in, dan zit de dertigste editie van deze studentikoze traditie erop. Onze fotograaf Wannes Nimmegeers ging een kijkje nemen.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”
  Gent

  Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”

  Een achttienjarige Gentenaar overviel dit jaar drie mensen en schuwde daarbij geen geweld. Na zijn derde feit vloog hij in afwachting van zijn proces naar de gevangenis. De jonge kerel zegt dat zijn tijd in de gevangenis hem heeft doen inzien dat hij op het verkeerde pad was en belooft beterschap. “Ik woon terug bij mijn moeder en ze heeft veel verdriet over wat er gebeurd is. Dat wil ik haar niet meer aandoen.”