De loslopende serval in Wondelgem.
Volledig scherm
De loslopende serval in Wondelgem. © rv

Brandweer vangt tweede exotische kat in Gent in enkele weken

GentDe Gentse brandweer heeft opnieuw een loslopende serval – een wilde kat uit Afrika – gevangen. Twee weken geleden gebeurde dat ook al.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. REPO. De ‘zwarte baan’ in Oostakker waar fietsers hun leven lijken te riskeren: “Oogcontact maken met bestuurders is hier noodzakelijk”
  PREMIUM
  Gent

  REPO. De ‘zwarte baan’ in Oostakker waar fietsers hun leven lijken te riskeren: “Oogcontact maken met bestuur­ders is hier noodzake­lijk”

  Vier jaar na het dodelijke ongeval van Nikita Everaert eiste het verkeer op de Antwerpsesteenweg nog maar eens het leven van een fietser. Ondertussen werkt de overheid er naarstig aan afgescheiden fietspaden om het verkeer veiliger te maken. Wij gingen vrijdagmorgen een kijkje nemen naar de beruchte steenweg om te controleren of fietsen er werkelijk zo’n hachelijke onderneming is. Veel fietsers kwamen we echter niet tegen op ons pad. “Als ouder stuur je een kind of puber liever niet langs deze weg.”
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.