Het poeder dat de brandweer gebruikt om de wespen te verdelgen, is niet zo onschuldig.
Volledig scherm
Het poeder dat de brandweer gebruikt om de wespen te verdelgen, is niet zo onschuldig. © Brandweerzone Centrum

Brandweer krijgt drie keer zoveel oproepen om wespennesten te verdelgen: “De hittegolf speelt zeker een rol”

RegioBrandweerzone Centrum heeft sinds vrijdag 1.237 oproepen gekregen om wespen te verdelgen. Wie een aanvraag indient, moet daardoor twee tot drie dagen wachten voor er een ploeg langskomt. “We doen er alles aan om onze achterstand weg te werken”, laat woordvoerder Alissa Coessens weten. 

 1. 190 geneeskundestudenten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”
  PREMIUM
  Gent

  190 geneeskun­de­stu­den­ten springen vrijwillig bij op corona-afdelingen UZ Gent: “Goede reden om buiten te komen en met mensen te praten”

  Na een oproep van het Gentse UZ hebben zich liefst 190 studenten geneeskunde gemeld om vrijwillig bij te springen op de corona-afdelingen van het ziekenhuis. Daar is het nu extra druk. Ook 40 UZ-medewerkers zijn kandidaat om bij te springen. Ze krijgen allemaal een opleiding. “Nee, voordien had ik nog geen praktijkervaring opgedaan”, zegt studente Andrea Dehaene (22)
 2. Brandweerman Sil (33) bestrijdt oprukkende exotische wesp: “Niet gevaarlijk voor de mens, maar nachtmerrie voor de honingbij”
  PREMIUM

  Brandweer­man Sil (33) bestrijdt oprukkende exotische wesp: “Niet gevaarlijk voor de mens, maar nachtmer­rie voor de honingbij”

  Brandweerzone Centrum, waar onder meer Gent deel van uitmaakt, heeft sinds begin dit jaar al vijf nesten van Aziatische hoornaars verwijderd. Deze dieren vallen inheemse bijen aan en verstoren zo de biodiversiteit. Brandweerman Sil Van Hoorebeke (33) vertelt hoe ook jij onze bijen kan redden. “Het is belangrijk dat je een Aziatische hoornaar leert herkennen.”