Het ging gelukkig om een klein brandje in het Arbedpark
Volledig scherm
Het ging gelukkig om een klein brandje in het Arbedpark © rv

Brandweer blust brandje in Arbedpark in Gentbrugge: “Oorzaak is nog niet geweten”

GentIn het Arbedpark in Gentbrugge heeft woensdagavond kortstondig een brandje gewoed. De brandweer kwam meteen ter plaatse en kon het vuur al snel blussen. De oorzaak van de brand is voorlopig niet geweten.

 1. Chaos op Gentse Feesten: “Elk plein en elk café zijn eigen herbruikbare beker. Wie gaat die nog terugbrengen?”
  PREMIUM

  Chaos op Gentse Feesten: “Elk plein en elk café zijn eigen herbruikba­re beker. Wie gaat die nog terugbren­gen?”

  Er komt dit jaar geen nieuwe poging van de pleinorganisatoren op de Gentse Feesten om met dezelfde herbruikbare beker te werken. Meer nog, zelfs de 9000-beker die vorig jaar door 7 organisatoren werd gebruikt, komt niet terug. Nu kiest elke organisator - en elk café - voor een eigen systeem. “Breng je beker terug waar je hem gekocht hebt.” Maar hoe is het zover kunnen komen?
  Gent
 2. “Hij gaf dat 13-jarige meisje cocaïne in ruil voor seks”: druggebruiker (29) bood vermiste tiener dagenlang onderdak, maar verkrachtte haar
  PREMIUM

  “Hij gaf dat 13-jarige meisje cocaïne in ruil voor seks”: druggebrui­ker (29) bood vermiste tiener dagenlang onderdak, maar verkracht­te haar

  Een 29-jarige man heeft donderdag een zware celstraf gekregen voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, dat begin dit schooljaar zes dagen vermist was. Hij liet de tiener – die wist dat hij coke voor haar kon regelen – in zijn huis in Gent wonen. “U heeft haar gedrogeerd en misbruikt”, stelde de rechter. De twintiger zelf zag het anders. “Ik wilde het niet, ze vroeg me zelf om seks.”
  Gent