Schepen van Toerisme Bram van braeckevelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Toerisme Bram van braeckevelt. © Wannes Nimmegeers

Bram Van Braeckevelt over de toekomst van het Gents toerisme: “Het is een unieke periode om onze eigen stad en streek te bezoeken”

In talrijke gesprekken met verschillende spelers uit de toeristische sector in Gent, kwamen twee zaken steeds terug: de drang om zo snel mogelijk terug te starten en de hoop dat deze zomer opleeft dankzij binnenlandse toeristen. Hoe ziet Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme, de toekomst van het toerisme in Gent? “De coronacrisis is een kans om na te denken over waar we naartoe willen. Massatoerisme is niet het antwoord op deze recessie. Toeristen zijn zeker welkom, maar de stad moet leefbaar blijven voor de Gentenaars.”

  1. De BurgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Burgers-burgerrestaurant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
    PREMIUM
    Gent

    De BurgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Bur­gers-burgerres­tau­rant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

    Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’ restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een Zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.