De schade (links) in de keuken viel niet te overzien.
Volledig scherm
PREMIUM
De schade (links) in de keuken viel niet te overzien. © Bram Vanaudenaerde

Bram (43) blijft strijdvaardig na brand die Karbon verwoestte: “Ik probeer tegen april terug open te gaan. De passie blijft door mijn lijf stromen”

GentZaterdagnacht rond 4 uur sloeg het noodlot toe. In de keuken van restaurant Karbon ontstond een kortsluiting in het luchtventilatiesysteem, waardoor de hele boel in brand vloog. Meer dan een uur later kon de brandweer het vuur beginnen blussen, maar alle hulp kwam te laat. Het nieuwe eethuis bleek volledig verwoest. “Plafonds, muren en zelfs de vloer: alles moet vervangen worden. Maar opgeven doe ik niet”, klinkt het bij de moedige uitbater Bram Vanaudenaerde (43).

 1. Kim (35) opent eetcafé aan Zuidpark in pand met bewogen geschiedenis: “Ik zie vooral de voordelen. De buurt heeft nood aan een zaak als de onze”
  PREMIUM
  Gent

  Kim (35) opent eetcafé aan Zuidpark in pand met bewogen geschiede­nis: “Ik zie vooral de voordelen. De buurt heeft nood aan een zaak als de onze”

  Op de hoek van de Sint-Lievenspoortstraat en de Krevelstraat gaat maandag eetcafé Elvire open. Ook in deze coronatijden durft zaakvoerster Kim Oosterlinck (35) te ondernemen, al is dat niet de enige horde op haar pad. Eind juni kwam het pand in een slecht daglicht terecht nadat de vorige uitbater een klap had uitgedeeld aan een zomers geklede studente. Dat verleden mogen we volgens Kim vergeten. Zij kijkt volop naar de toekomst. “De buurt heeft nood aan een eetcafé als het onze”, zegt ze. “Kom gerust een pint drinken aan de toog.”
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen