Deze arm van het rondpunt aan de R4 in Zwijnaarde is vandaag nog ongebruikt. Maar hier moet de nieuwe weg op aansluiten.
Volledig scherm
Deze arm van het rondpunt aan de R4 in Zwijnaarde is vandaag nog ongebruikt. Maar hier moet de nieuwe weg op aansluiten. © Wannes Nimmegeers


Stap dichter bij belangrijke weg die Zwijnaarde moet verlossen van zwaar verkeer: Stad Gent vraagt vergunning aan

GentDe Stad Gent zit op schema voor de bouw van een rechtstreekse ontsluitingsweg tussen de R4 en twee grote bedrijventerreinen in Zwijnaarde. De vergunning is aangevraagd. Als alles goed gaat, moet de spade binnen enkele maanden in de grond.

  1. Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”
    PREMIUM
    Gent

    Oudste cafébazin van Gent Lisbeth (87) overvallen door vier gemaskerde dieven: “Zelfs de ringen aan mijn vingers moesten ze hebben”

    Café De Viking aan de Muide is al jaar en dag een vaste stop voor buurtbewoners en arbeiders. Dat is helemaal de verdienste van Lisbeth Waldack, die op 87-jarige leeftijd, en met 58 jaar (!) ervaring op de teller, als geen ander het klappen van de zweep kent. Woensdag kreeg de kranige vrouw echter onverwachts bezoek van enkele laffe overvallers. “Toen ik wakker werd, stonden ze naast mijn bed. Ik moest me koest houden, of ik ging eraan...” Nog trillend van emotie doet ze haar verhaal.