De politie in de Overpoort, vorig jaar. De ordehandhavers waren altijd al sterk aanwezig in de feeststraat
Volledig scherm
PREMIUM
De politie in de Overpoort, vorig jaar. De ordehandhavers waren altijd al sterk aanwezig in de feeststraat © Wannes Nimmegeers


Burgemeester en korpschef verdedigen aanpak Overpoort, amokmakers riskeren plaatsverbod

GentWat vorige vrijdag in de Overpoortstraat in Gent is gebeurd, kan en mag niet opnieuw gebeuren. De politie en de stad verdedigen de aanpak die er was, maar zullen in de toekomst ook op vrijdag meer agenten inzetten in de feeststraat. De Overpoort afzetten en identiteitscontroles doen aan de ‘inkom’ is geen optie. “Maar als er relschoppers geïdentificeerd worden, kunnen we hen wel een plaatsverbod opleggen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).

  1. Twee agenten even in levensgevaar na zwaar ongeval met politiewagen op weg naar rellen in Gentse Overpoortstraat
    Play
    Gent

    Twee agenten even in levensge­vaar na zwaar ongeval met politiewa­gen op weg naar rellen in Gentse Overpoort­straat

    Twee interventiewagens van de Gentse politie raakten zaterdagochtend omstreeks 4 uur betrokken bij een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Groot-Brittanniëlaan en de Martelaarslaan in Gent. De bestuurder en zijn collega, die op weg waren naar rellen in de Overpoortstraat, raakten levensgevaarlijk gewond maar hun toestand is momenteel stabiel. De klap was zo hevig dat het motorblok uit de wagen is geslingerd.