Paul Couter.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Couter. © Wannes Nimmegeers

Bluesicoon Paul Couter (72) stierf met de glimlach én gitaar aan zijn zijde: “Zelfs op het einde bouwde hij nog graag een feestje”

GentDinsdagavond is Paul Decoutere (72) overleden, bekend en geliefd als Paul Couter, de partner-in-crime van Arno. Couter was een begenadigd bluesgitarist, maar bleef het liefst onder de radar. Het werk dat hij maakte, was desondanks meesterlijk. Zijn invloed op de bluesscène was dan ook enorm. Couter was al een tijdlang zwaar ziek, maar vierde het leven tot zijn laatste dag. 

  1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
    Gentbrugge / Sint-Amandsberg

    Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

    De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.