Het Blauwhuis in Nazareth is gekraakt, een beeld van Vrouwe Justitia is in de tuin gezet
Volledig scherm
Het Blauwhuis in Nazareth is gekraakt, een beeld van Vrouwe Justitia is in de tuin gezet © VDS

Blauwhuis in Nazareth is al verkocht, SoGent toch naar vrederechter om uitzetting krakers te vragen

Gent / NazarethHet Blauwhuis in Nazareth, dat eigendom was van stad Gent en sinds dit weekend gekraakt is, is eigenlijk al verkocht. Het compromis is getekend maar de akte is nog niet verleden, dus is het beheer nog in handen van SoGent. SoGent is nu naar het vredegerecht gestapt om de krakers uit te zetten.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”