Uitbater Alain Van Haute voor een leeg strand.
Volledig scherm
Uitbater Alain Van Haute voor een leeg strand. © Nimmegeers

Blauwalgen ramp voor horeca op Blaarmeersen: “Even veel volk als op winterdag”

De temperaturen schoten dit weekend opnieuw de hoogte in, maar daar kunnen ze niet mee lachen in de Blaarmeersen. In de vijver zijn blauwalgen aangetroffen. De komende twee weken geldt er een totaal zwemverbod in het domein. Een ramp voor de horeca, “Er is evenveel volk als een winterdag”, klinkt het bij de uitbaters.

 1. De favoriete afhaaladresjes van chef Davy van Bistro Julien: “Van knapperige Belgische frietjes tot Franse gastronomie”
  PREMIUM
  Meetjesland/Gent

  De favoriete afhaal­adres­jes van chef Davy van Bistro Julien: “Van knapperige Belgische frietjes tot Franse gastrono­mie”

  Chef Davy Devlieghere en gastvrouw Marie-Julie Haeck zetten nu ook in hun Bistro Julien in Lovendegem bij Lievegem alles op de afhaalgerechten. Maar in hun vrije tijd gaan ze ook graag voor een lekkere takeaway bij de collega’s. Maar wat zijn hun lievelingsadresjes? Wij gingen met Davy en Marie-Julie op stap, en belandden niet alleen in Lievegem, maar ook in Gent, Aalter, Maldegem en Drongen. Ga mee op culinaire trip en doe inspiratie op.
 2. Halloween: mooie monstertjes gesignaleerd op voorlopig laatste schooldag
  Gent

  Halloween: mooie monster­tjes gesigna­leerd op voorlopig laatste schooldag

  Halloweentochten zitten er dit jaar niet in, met dank aan corona alweer. Om dat gemis te compenseren, lieten heel wat kinderen zich vandaag voluit gaan ter gelegenheid van Halloween. Op de laatste dag vóór de – door corona extra lange – herfstvakantie waren er aan de schoolpoorten heel wat mooie ‘monstertjes’ in allerlei kleuren en maten te spotten, zo ook bij de stedelijke basisschool De Muze.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'