Italiaans restaurant Gigi in de Belfortstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Italiaans restaurant Gigi in de Belfortstraat. © Jill Dhondt

BINNENKIJKER. Het restaurant met het gekste interieur van het land? “Belevenis is even belangrijk als smaak tegenwoordig”

GentGent heeft er een parel bij. Op de hoek van de Belfortstraat en de Kammerstraat is pas een nieuw restaurant geopend: Gigi. Jarenlang zat hier een bekende huishoudwinkel, nu kan je er proeven van authentieke Italiaanse gerechten in een buitengewoon interieur. De Franco-Belge van vroeger is onherkenbaar. Wij konden al eens binnenkijken.

  1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
    Play
    Gent

    Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

    Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.