Luxeappartement op de Kouter.
Volledig scherm
PREMIUM
Luxeappartement op de Kouter. © Found & Baker

BINNENKIJKEN. Dit luxueuze designappartement in hartje Gent koop je voor 3,25 miljoen euro: “Riante terrassen en prachtig uitzicht”

GentBen je op zoek naar een nieuw stulpje en mag het al wat luxueuzer zijn? Of kijk je gewoon graag binnen in extravagante woningen? Dan ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in een appartement op de Kouter in Gent, dat momenteel te koop staat voor 3,25 miljoen euro.

 1. Nieuwbouw Lucernacollege in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaafde leerlingen”
  PREMIUM
  Gent

  Nieuwbouw Lucernacol­le­ge in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaaf­de leerlingen”

  Aan de Ganzendries, vlakbij het Sint-Pietersstation, bouwt het Lucernacollege aan een nieuwe vleugel. Arkades, een basisschool specifiek voor hoogbegaafde leerlingen, wil uitbreiden. Maar de werf ligt inmiddels al maanden stil. De bouwput heeft meer weg van een openluchtzwembad. “Ook voor ons is dit een spijtige zaak”, zegt directeur Inge De Groote.
 2. De oudste muurschildering in olieverf vind je in het Groot Vleeshuis. De rijke geschiedenis van een hal die ooit een kapel, een postkantoor en een vismarkt huisvestte
  PREMIUM
  Gent

  De oudste muurschil­de­ring in olieverf vind je in het Groot Vleeshuis. De rijke geschiede­nis van een hal die ooit een kapel, een postkan­toor en een vismarkt huisvestte

  Het Groot Vleeshuis, een gebouw dat elke Gentenaar wel weet staan, maar eigenlijk te weinig kent, bevindt zich in het oog van een storm. Die storm gaat over de invulling van het gebouw, dat eindelijk gerestaureerd zal worden. De stad wil er een overdekte fietsenstalling van maken. Zorgt dat ervoor dat Gentenaars en toeristen de hal en de prachtige muurschildering die daar verstopt zit beter leren kennen?