De Dampoort vandaag. Voorbereidende werken waren al gestart, maar er was nog niet beslist of er een tunnel of een bovengronds kruispunt zou komen. Het wordt dus een tunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dampoort vandaag. Voorbereidende werken waren al gestart, maar er was nog niet beslist of er een tunnel of een bovengronds kruispunt zou komen. Het wordt dus een tunnel. © Wannes Nimmegeers

Bijna half miljard euro Vlaams geld voor Gent: tunnel onder Dampoort komt er eindelijk, Museumplein ook

GentGeweldig nieuws voor Gent. Na decennia van vragen en smeken komt er eindelijk Vlaams geld onze richting uit. 465 miljoen euro krijgt de Arteveldestad, voldoende om de Dampoort én de Heuvelpoort te ondertunnelen, twee tramlijnen te voorzien en eindelijk ook dat Museumplein in het Citadelpark aan te leggen. Waarom het nu opeens allemaal kan? “Met dank aan Mathias De Clercq, die maar aan mijn mouw blééf trekken”, lacht minister Lydia Peeters. Deze projecten zullen er nu eindelijk écht komen.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.