Beeld ter illustratie: Onder meer in de wijk Nieuw Gent probeert het Mobiel Arbeidsteam kwetsbare Gentenaars aan een job te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: Onder meer in de wijk Nieuw Gent probeert het Mobiel Arbeidsteam kwetsbare Gentenaars aan een job te helpen. © Wannes Nimmegeers

Bijna 4 miljoen euro extra om kwetsbare Gentenaars aan job te helpen: “Sommigen weten niet hoe ze de uren van de bus moeten opzoeken”

GentSchepen van werk Bram Van Braeckevelt (Groen) wil met z’n Mobiel Arbeidsteam niet minder dan 1.800 Gentenaars aan het werk helpen. Twintig begeleiders gaan de straat op en zoeken naar moeilijk bereikbare werklozen. Met steun van de Europese en de Vlaamse overheid loopt het project nu een jaartje langer. 

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.