Beeld ter illustratie: Onder meer in de wijk Nieuw Gent probeert het Mobiel Arbeidsteam kwetsbare Gentenaars aan een job te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: Onder meer in de wijk Nieuw Gent probeert het Mobiel Arbeidsteam kwetsbare Gentenaars aan een job te helpen. © Wannes Nimmegeers

Bijna 4 miljoen euro extra om kwetsbare Gentenaars aan job te helpen: “Sommigen weten niet hoe ze de uren van de bus moeten opzoeken”

GentSchepen van werk Bram Van Braeckevelt (Groen) wil met z’n Mobiel Arbeidsteam niet minder dan 1.800 Gentenaars aan het werk helpen. Twintig begeleiders gaan de straat op en zoeken naar moeilijk bereikbare werklozen. Met steun van de Europese en de Vlaamse overheid loopt het project nu een jaartje langer. 

 1. Stad Gent denkt half miljoen euro minder uit te geven aan water, gas en elektriciteit door coronacrisis
  Gent

  Stad Gent denkt half miljoen euro minder uit te geven aan water, gas en elektrici­teit door coronacri­sis

  De Stad Gent verwacht voor volledig 2020 tot een half miljoen euro minder te moeten betalen voor gas en elektriciteit. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Stephanie D’Hose (Open Vld) heeft opgevraagd bij waarnemend schepen Rudy Coddens (sp.a). Pas deze en volgende maand worden in alle gebouwen de tellers opgenomen, dus een finaal antwoord kon Coddens nog niet bezorgen. Wel gaf hij toelichting bij de ramingen.
 2. Studenten HOGENT ontwikkelen app die alle merken binnen de domotica samenbrengt: “Grote spelers werken slechts met een beperkt aantal merken”
  Gent

  Studenten HOGENT ontwikke­len app die alle merken binnen de domotica samen­brengt: “Grote spelers werken slechts met een beperkt aantal merken”

  Studiegenoten Gauthier Tijtgat (24) en Seppe De Cock (20) bedachten samen een oplossing voor een veelvoorkomend probleem binnen de domotica. Omdat grote spelers zoals Google en Amazon slechts met een handvol merken samenwerken, kan het gebeuren dat je meerdere besturingssystemen moet aanschaffen om al je apparaten vanop afstand te besturen. Daarom ontwikkelden ze een app, Homate, waarmee je al je apparaten vanuit 1 plek kan besturen.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is