Aan het einde van de dag verzamelden de gidsen in het Gentse stadhuis.
Volledig scherm
Aan het einde van de dag verzamelden de gidsen in het Gentse stadhuis. © Jill Dhondt

Bijna 200 erkende gidsen van over heel Vlaanderen bezoeken samen Gent

GentGent kreeg zaterdag bezoek van een kleine tweehonderd erkende gidsen van over heel Vlaanderen. Zij kregen een wandeling door de stad, werden ondergedompeld in Van Eyck en kregen een afsluitend glas in het Gentse stadhuis.

 1. ‘Schrik van de kusthoreca’ zit niet langer in gevangenis, maar wel in psychiatrie. Of hoe het gerecht vrijlating van tafelschuimster kon voorkomen
  PREMIUM
  Brugge/Oostende/Gent

  ‘Schrik van de kusthoreca’ zit niet langer in gevangenis, maar wel in psychia­trie. Of hoe het gerecht vrijlating van tafel­schuim­ster kon voorkomen

  De straf van tafelschuimster Nadine W. (50) zit erop. De vrouw, die bekend werd als ‘schrik van de kusthoreca’, zat de voorbije 2,5 jaar achter slot en grendel nadat ze bijna 120 keer op restaurant ging zonder te betalen. Op vrije voeten komt W. (voorlopig) niet. Door een slimme zet van het gerecht werd ze maandagavond nog opgenomen in de psychiatrie.
 2. Gentse naschoolse kinderopvang naar minimumbezetting: “Als je je kind vroeger kan ophalen, doe dat dan”
  PREMIUM
  GENT

  Gentse naschoolse kinderop­vang naar minimumbe­zet­ting: “Als je je kind vroeger kan ophalen, doe dat dan”

  De Gentse kinderopvang kampte al met nijpende tekorten, maar corona heeft er het laatste zetje aan gegeven. Schepen Elke Decruynaere (Groen) grijpt in: de naschoolse opvang schaalt terug naar een minimumbezetting. Vanaf woensdag 8 december is de opvang dicht, behalve voor wie het écht nodig heeft. “We snappen dat dit een harde klap is voor ouders, maar we willen vermijden dat we volledig moeten sluiten.”