Het Designmuseum in de Jan Breydelstraat in Gent sluit vanaf 6 maart de deuren voor een grootschalige verbouwing.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Designmuseum in de Jan Breydelstraat in Gent sluit vanaf 6 maart de deuren voor een grootschalige verbouwing.

Bij Design Museum Gent moeten zelfs de meubelen in quarantaine: deel collectie krijgt diepvrieskuur door houtkeverplaag

GentBinnen enkele maanden start de grootschalige verbouwing van het Design Museum Gent, maar daarvoor moet het gebouw volledig leeg zijn. De collectie wordt verplaatst richting een tijdelijk depot, al komen sommige spullen eerst onder de tribunes van de Ghelamco Arena terecht. “Het is een van de manieren om de kevers te bestrijden”, zegt woordvoerder Bie Luyssaert.

 1. Liefdesrivalen binnen Gentse Hells Angels op de vuist: “Man in elkaar geslagen door zes personen, zijn tattoos werden doorkrast”
  PREMIUM
  Gent

  Liefdesri­va­len binnen Gentse Hells Angels op de vuist: “Man in elkaar geslagen door zes personen, zijn tattoos werden doorkrast”

  Een liefdesaffaire heeft de Gentse Hells Angels in rep en roer gezet. De strijd om een vrouw is er uitgedraaid op een ware veldslag waarbij het slachtoffer flink werd toegetakeld door de leider van de bende. De man bleef achter met twee gebroken oogkassen. Zijn tattoos van de Hells Angels werden ook doorkrast. De leider van de bende riskeert nu een celstraf van 37 maanden.
 2. Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotelschool: “De leerlingen houden me jong”
  PREMIUM
  Gent

  Al twintig jaar met pensioen, maar Robert (82) helpt nog elke dag mee in de Gentse Hotel­school: “De leerlingen houden me jong”

  Als levensvreugde een persoon was, dan was het Robert Mortier. De tachtiger werkt al meer dan twintig jaar als vrijwilliger in de Gentse Hotelschool. Elke dag brengt hij papieren rond en overziet hij het afvalbeheer. Als zijn gezondheid het toelaat, gaat hij door tot zijn honderdste. Wij zochten hem op tussen zijn ‘kleinkinderen’, zoals hij de leerlingen noemt.
 1. Jens en Evelien uit Ninove openen ‘gastropub’ vlak bij Gravensteen: “In Groot-Brittannië is het concept al ingeburgerd”
  Gent/Ninove

  Jens en Evelien uit Ninove openen ‘gastropub’ vlak bij Graven­steen: “In Groot-Brittannië is het concept al ingebur­gerd”

  Om net als voorganger BODO in restaurantgids Gault&Millau te belanden, is niet meteen de bedoeling. Maar dat maakt de ambities van Jens Van Den Berghe (32) en Evelien De Vos (36) er niet minder op. De twee vrienden uit Ninove zwaaien in Burgstraat binnenkort de deuren open van ‘gastropub’ BarCast. “De klanten van vroeger zijn meer dan welkom, alleen doen wij het op onze eigen manier.”