Bibliotheek De Krook.
Volledig scherm
Bibliotheek De Krook. © Wannes Nimmegeers

Bibliotheken moeten activiteiten schrappen en aantal bezoekers opnieuw beperken

GentDoor de verstrengde maatregelen mogen de bibliotheken in Gent enkel nog boeken uitlenen. De overige diensten vallen weg en het aantal bezoekers wordt opnieuw beperkt. In de Krook worden maar 40 personen per verdieping toegelaten.

 1. Maak kennis met de ‘Twike’, een elektrische wagen met trappers, die binnenkort te huur is via Gents autodeelsysteem: “Ideaal voor een weekendje weg”
  Gent

  Maak kennis met de ‘Twike’, een elektri­sche wagen met trappers, die binnenkort te huur is via Gents autodeel­sys­teem: “Ideaal voor een weekendje weg”

  Wie ooit al gebruik heeft gemaakt van het particulier autodeelsysteem Dégage weet hoe het werkt: ofwel stel je je eigen auto ter beschikking voor anderen, ofwel leen je een auto. Over een week komt er een nieuwe, heel bijzondere wagen bij in het aanbod: de Twike. Dat is een kleine, elektrische wagen met trappers waarmee je tot 80 kilometer per uur kan halen, en vlot 100 kilometer kan afleggen.
 2. Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardige animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”
  PREMIUM
  Gent

  Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardi­ge animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”

  ‘Professor’ is een groot woord volgens Didier, daarvoor moet je een eigen vakgroep hebben, maar de geboren en getogen Gentenaar is wel degelijk doctor in de animé en manga: Japanse animatiefilms en strips. Over de hele wereld zijn er daar maar een paar honderd van, Didier is de enige Belgische. “In ons land kan je een opleiding animatiefilm volgen maar die is vooral gericht op Europese cinema. Een vakgroep animé of manga bestaat hier niet, maar ik ben daar zeker vragende partij voor.”
 1. Gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein en ontmoet zijn redder
  Play

  Gecrashte Grosjean bezoekt onheils­plek in Bahrein en ontmoet zijn redder

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen