De restauratie van het Lam Gods.
Volledig scherm
De restauratie van het Lam Gods. © Wannes Nimmegeers

Bezoekerscentrum Lam Gods in Sint-Baafskathedraal raakt niet op tijd klaar

Het bezoekerscentrum voor altaarstuk ‘De aanbidding van het het Lam Gods’ zal niet klaar zijn voor de geplande opening in juni van het Van Eyck-jaar 2020. Dat meldt de kerkfabriek. Na de restauratie had het Lam Gods plaats moeten krijgen in dat centrum, maar nu blijft het nog enkele maanden op zijn huidige plek.

0 reacties

  1. 25 jaar geleden crashte luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
    PREMIUM
    Gent

    25 jaar geleden crashte luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

    Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.