Bezetters aan het Sterrebos.
Volledig scherm
Bezetters aan het Sterrebos. © Wannes Nimmegeers

Bezetting aan Gentse Sterrebos gaat door: “We hebben een uitstekend alternatief in gedachten”

GENTEen tiental studenten, onder wie leerlingen van de middelbare school, blijft nog steeds enkele bomen bezetten in het Sterrebos: een terrein van zowat 4.000 vierkante meter waar de Universiteit Gent 212 nieuwe studentenhomes wil neerpoten. Volgens de manifestanten is er een alternatief, op de campus van De Sterre, al wordt dat idee door de UGent afgeschoten. 

 1. Beloften AA Gent Ladies ruiken halve finale Beker van België: “Toch verwacht ik tegen Chastre geen makkelijke match”
  VROUWENVOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Beloften AA Gent Ladies ruiken halve finale Beker van België: “Toch verwacht ik tegen Chastre geen makkelijke match”

  AA Gent Ladies A werd door Anderlecht uit de kwartfinales van de Beker van België gehouden. De beloften van de vrouwelijke Buffalo’s zijn er in dit stadium van de bekercompetitie wel nog bij. Zelfs de halve finale wenkt, want AA Gent Ladies B, leider in eerste nationale, speelt zaterdag thuis tegen reeksgenoot en hekkensluiter Chastre.
 2. 
“Zielig en mensonterend”: studentendoop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen
  PREMIUM
  GENT

  “Zielig en mensonte­rend”: studenten­doop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen

  Studentes op de knieën, de handen op de rug en voor hen een plas braaksel: de foto die een Gentse eerder deze week in de Overpoort maakte, plaatst opnieuw vraagtekens bij de activiteiten van sommige studentenverenigingen. “Ik wou gewoon niet dat mijn zoontje dit wansmakelijke tafereel zag.” De Dienst Studentenaangelegenheden is not amused, maar kan weinig doen, klinkt het.