Mario Van Eeghem en Tony Baetslé aan het huis van Mario. De windmolen staat vlakbij.
Volledig scherm
Mario Van Eeghem en Tony Baetslé aan het huis van Mario. De windmolen staat vlakbij. © VDS

Bewoners worden gek van lawaai van windmolen: “Mijn dochtertje valt op school in slaap omdat ze ’s nachts wakker ligt”

Het was relatief rustig wonen in de Keurestraat in Desteldonk, tot er in september twee windmolens van Engie Electrabel in gang werden gezet. Eén daarvan staat op exact 300 meter – de wettelijke norm – van de woningen van twee jonge gezinnen. Sindsdien worden die geteisterd door geluidsoverlast, ook ’s nachts. Ze zijn de wanhoop nabij, maar Engie Electrabel veegt de klachten van tafel.

59 reacties

 • Tony Baetsle

  1 jaar geleden
  Johan: weet niet wat je met “aanzienlijk “ bedoelt. Maar stel dat windturbines op zee de helft duurder zijn en zowat het dubbele opbrengen, dan is het een no-brainer, niet?
 • Johan SMETS

  1 jaar geleden
  Karel, offshore windmolens (in zee) kosten aanzienlijk meer dan deze op land.
 • Karel van Velzeke

  1 jaar geleden
  windmolens werken perfect in zee ,waarom ze nog aan land zetten ?
 • Jürgen Mouton

  1 jaar geleden
  De windmolens saboteren als er geen oplossing komt. Een mens mag toch nog rustig slapen, niet?!?
 • Steve Boon

  1 jaar geleden
  Geluidsisolatie gebruikt bij woningbouw helpt inderdaad niet tegen de laagfrequentie geluiden van een windturbine. Die gaan dwars door stenen en isolatie waardoor het inderdaad lijkt alsof een vliegtuig boven je huis hangt. Dat weet ik al tien jaar. Helaas is de lobby achter windturbines heel sterk. Windturbines tot 70m hoogte moeten eigenlijk op 1.5 km van de huizen. Nog hoger, dan nog verder.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar