Mario Van Eeghem en Tony Baetslé aan het huis van Mario. De windmolen staat vlakbij.
Volledig scherm
Mario Van Eeghem en Tony Baetslé aan het huis van Mario. De windmolen staat vlakbij. © VDS

Bewoners worden gek van lawaai van windmolen: “Mijn dochtertje valt op school in slaap omdat ze ’s nachts wakker ligt”

Het was relatief rustig wonen in de Keurestraat in Desteldonk, tot er in september twee windmolens van Engie Electrabel in gang werden gezet. Eén daarvan staat op exact 300 meter – de wettelijke norm – van de woningen van twee jonge gezinnen. Sindsdien worden die geteisterd door geluidsoverlast, ook ’s nachts. Ze zijn de wanhoop nabij, maar Engie Electrabel veegt de klachten van tafel.

59 reacties

 • Tony Baetsle

  1 jaar geleden
  Johan: weet niet wat je met “aanzienlijk “ bedoelt. Maar stel dat windturbines op zee de helft duurder zijn en zowat het dubbele opbrengen, dan is het een no-brainer, niet?
 • Johan SMETS

  2 jaar geleden
  Karel, offshore windmolens (in zee) kosten aanzienlijk meer dan deze op land.
 • Karel van Velzeke

  2 jaar geleden
  windmolens werken perfect in zee ,waarom ze nog aan land zetten ?
 • Jürgen Mouton

  2 jaar geleden
  De windmolens saboteren als er geen oplossing komt. Een mens mag toch nog rustig slapen, niet?!?
 • Steve Patroon

  2 jaar geleden
  Geluidsisolatie gebruikt bij woningbouw helpt inderdaad niet tegen de laagfrequentie geluiden van een windturbine. Die gaan dwars door stenen en isolatie waardoor het inderdaad lijkt alsof een vliegtuig boven je huis hangt. Dat weet ik al tien jaar. Helaas is de lobby achter windturbines heel sterk. Windturbines tot 70m hoogte moeten eigenlijk op 1.5 km van de huizen. Nog hoger, dan nog verder.
 1. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
  Gent

  Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.