Anita krijgt in één klap een derde van haar woning terugbetaald
Volledig scherm
Anita krijgt in één klap een derde van haar woning terugbetaald © Wannes Nimmegeers

Bewoners Peter Benoitlaan krijgen grote sommen voor stukje trottoir: “Meer dan 25.000 euro voor nutteloze lap gras”

Heel wat bewoners van de Peter Benoitlaan in Gentbrugge lopen er dezer dagen met een grote glimlach rond. Al jaren hebben ze een nutteloze lap grond voor hun deur liggen en nu tast de stad Gent diep in de buidel om die aan te kopen. Daardoor zijn ze in één klap enkele tienduizenden euro’s rijker. “We zetten zo een historische fout recht”, zegt de stad.

36 reacties

 • Jan Standaert

  1 jaar geleden
  Er mag niets geplant worden omdat er en gasleiding loopt. Op de foto zie je er middenin wel een verlichtingspaal staan en nu gaat men er een fietspad op gooien. Belgische logica.
 • Peggie Van Audenhove

  1 jaar geleden
  Chapeau voor het stadsbestuur van Gent. Deze mensen krijgen een mooi bedrag om een kemel die de stad jaren geleden maakte nu recht te zetten. Het is een grote meneer die deze fout durft toe te geven en wil betalen om ze recht te zetten. Akkoord met geld van de gemeenschap maar het is toch ook voor de gemeenschap? En er komen fietspaden in de plaats dus wat mij betreft kosten met een prachtig doel voor ogen.
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  Da's dus 25.000€ meer om op uw belastingformulier in te vullen in het jaar van uitbetaling, hou u maar vast want er gaat niet veel van overschieten.
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  .Allereerst maakt de gemeente/stad er geen probleem mee met belastinggeld te strooien, maar op een bepaald moment zal de fiscus vragen waar dat geld vandaan komt. Bij de bank moet immers elke transactie van meer dan 2500€ gemeld worden. Kan goed zijn dat deze mensen daarvan meer dan 50% zullen moeten afdragen! Vraag ook zeker een herziening van het KI want jullie oppervlakte is kleiner geworden.Maar let altijd goed op: de overheid is er om te nemen, niet om te geven, toch niet aan autochtonen.
 • Marc Van Opstal

  1 jaar geleden
  Waar ons belastinggeld al niet goed voor is.
 1. Na kaalkap langs spoorlijn in Sint-Denijs-Westrem: Joris Vandenbroucke pleit voor evenwichtiger groenbeheer bij Infrabel
  Sint-Denijs-Westrem

  Na kaalkap langs spoorlijn in Sint-De­nijs-West­rem: Joris Vandenbrou­c­ke pleit voor evenwichti­ger groenbe­heer bij Infrabel

  De omwonenden van de Sint-Denijslaan zijn verbolgen over het feit dat Infrabel meer dan 100 bomen heeft gekapt langs de spoorlijn Brussel - Oostende. En dat zonder overleg. Wettelijk gezien mag Infrabel dat doen in het kader van veiligheid, maar kamerlid Joris Vandenbroucke (sp.a) pleit nu bij de minster voor een evenwichtiger beleid.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen