De Raas van Gaverestraat was tijdelijk afgesloten.
Volledig scherm
De Raas van Gaverestraat was tijdelijk afgesloten. © DVEG

Bewoner laat inktvissen op sterk water vallen: brandweer sluit Raas van Gaverestraat tijdelijk af

GentDe Gentse brandweer heeft dinsdagmiddag de Raas van Gaverestraat tijdelijk afgesloten. Een bewoner liet inktvissen, die in een glazen bokaal bewaard werden op sterk water, vallen. “Een gevaarlijk goedje. De dampen zijn erg giftig”, aldus de brandweer.

 1. Stijn Morand (VDK Gent): “Gelukkig is de competitie in de Liga A bij de vrouwen slechts met één week uitgesteld”

  Stijn Morand (VDK Gent): “Gelukkig is de competitie in de Liga A bij de vrouwen slechts met één week uitgesteld”

  Donderdagavond, de nationale veiligheidsraad was volop bezig, kwamen tegelijkertijd ook de ploegen van de Liga A samen om de opstartmogelijkheden van de uitgestelde volleybalcompetitie bij de vrouwen te bespreken. De wil om eraan te beginnen, was duidelijk aanwezig. Volgende week - wanneer ook het protocol van de sneltesten in orde is - kan er eindelijk gevolleybald worden op het hoogste niveau. Weliswaar met nog steeds de donkere schaduw van ‘corona’ boven het hoofd en zonder publiek.
 2. Verboden drinkgelag van studentenvereniging loopt uit de hand: drie kwartier braken en plassen op terras van café ’t Galgenhuisje
  PREMIUM
  Gent

  Verboden drinkgelag van studenten­ver­e­ni­ging loopt uit de hand: drie kwartier braken en plassen op terras van café ’t Galgenhuis­je

  Hoewel het in deze coronatijden wettelijk niet mag, heeft de studentenvereniging Moeder Max een stevige zuippartij georganiseerd. De leden dronken blikken Carapils ad fundum uit op de Groentenmarkt in Gent, waarna ze het terras van café ‘t Galgenhuisje onderkotsten. Ook plasten ze tegen het meubilair. Anneke Vanden Bulcke, studentenambtenaar bij de stad Gent, betreurt de feiten. “Moeder Max is niet erkend”, zegt ze. “Hun gedrag straalt af op alle andere verenigingen die zich wel aan de regels houden.”