De man moet zijn druggebruik volledig stoppen vooraleer hij terug een plaats in het verkeer krijgt.
Volledig scherm
De man moet zijn druggebruik volledig stoppen vooraleer hij terug een plaats in het verkeer krijgt. © Christoph Soeder/dpa

Bestuurder heeft meer dan honderdmaal de toegestane hoeveelheid cannabis in zijn bloed: “U zal moeten kiezen tussen uw jointjes of uw rijbewijs”

GentEen bestuurder die in mei 2021 door de politie werd tegengehouden, had meer dan 100 maal de toegelaten hoeveel cannabis in zijn bloed te hebben. De rechter besliste om de man zijn rijbewijs in te trekken tot hij kan bewijzen dat hij volledig drugsvrij is.

 1. AA-Gent eert overleden Freddy Delcourt: “Een echte gentleman-teammanager, het type mens waarvan elke club droomt”
  Gent

  AA-Gent eert overleden Freddy Delcourt: “Een echte gentleman-teammana­ger, het type mens waarvan elke club droomt”

  Naar aanleiding van het overlijden van de voormalige teammanager van AA-Gent, houdt de club voor de wedstrijd tegen Westerlo, één minuut lang applaus. De spelers dragen tijdens de wedstrijd ook rouwbanden. Wij vroegen aan enkele ex-collega’s en oud-spelers wat Freddy voor hen heeft betekent. “Hij was een strenge trainer die ons hard deed werken en veel deed lopen, maar hij bleef heel menselijk.”
 2. Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”
  voetbal jupiler pro league

  Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”

  AA Gent heeft zich dankzij een penalty van Hugo Cuypers naar een zege tegen Westerlo geknokt. Bij een 1-1-stand verraste Matisse Samoise z'n rechtstreekse tegenstander De Cuyper waardoor de bal tegen diens hand en dus op de stip belandde. Matisse Samoise moest in de loop van de tweede helft het veld verlaten met een heupblessure, ook door diezelfde actie.