Bertrand Flamang (rechts) met het team van de kerstbar die nog in opbouw is: Maarten, Hannes en chef Mauro.
Volledig scherm
PREMIUM
Bertrand Flamang (rechts) met het team van de kerstbar die nog in opbouw is: Maarten, Hannes en chef Mauro. © VDS

Bertrand Flamang van Gent Jazz neemt Belfort Stadscafé over: “Eerst over-the-top kerst-pop-up, dan verbouwen”

GentEr is nieuw leven in de horecazaak onder de Stadshal. Daar bleef het na het stoppen van de  lockdown in mei stil. Tijdens het lichtfestival was er wel een hamburgerbar voor de deur, en dat blijkt de voorbode voor meer. “Eerst wordt de schaapstal een kerststal, daarna gaan we verbouwen", zegt Bertrand Flamang van Gent Jazz. “In het voorjaar openen we echt.”

  1. Christine (47) zamelt na kankerdiagnose zelf borstprotheses in voor Ecuador: “Ik wil hen niet alleen de protheses, maar ook het zelfvertrouwen schenken”
    GENT/DENDERMONDE

    Christine (47) zamelt na kankerdia­gno­se zelf borstpro­the­ses in voor Ecuador: “Ik wil hen niet alleen de protheses, maar ook het zelfver­trou­wen schenken”

    Christine Van der heyden (47) kreeg in 2021 bijzonder slecht nieuws: in haar linkerborst waren kankercellen gevonden. Vandaag werkt ze hard aan haar herstel, maar zamelt ze ook borstprotheses in voor vrouwen die hetzelfde meemaken in Ecuador. “In Quito is één winkel waar ze protheses verkopen. Dan breng ik ze wel naar daar.”