Minister van Mobiliteit François Bellot (MR)
Volledig scherm
Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) © BELGAONTHESPOT

Bellot wil alcoholslot in alle bussen en autocars na betrapping van buschauffeurs die schoolkinderen vervoeren

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil een alcoholslot verplichten in alle bussen en autocars. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS nadat twee chauffeurs vandaag op de parking van Flanders Expo werden betrapt op dronkenschap terwijl ze schoolbussen vol kinderen bestuurden.

12 reacties

 • Sofie de Herckenrode

  4 jaar geleden
  Ik vind dit een zeer goede maatregel. Als je mensen vervoerd met de bus, heb je een verantwoordelijkheid! Ik snap sommige mensen niet. Waarom zou je andere mensen in gevaar brengen? Bon, met deze maatregel zou het wel moeten lukken.
 • Tomé Martinho

  4 jaar geleden
  Waarom geen algemeen verbod inzake dit drinkbaar vergif?
 • JAN krommentak

  4 jaar geleden
  men weet toch altijd van een mug een olifant te maken wil iemand zich hier profileren , hoeveel keer valt zoiets voor ? als beroepschauffeur zou het vanzelfsprekend 0 moeten zijn dus sanctioneren en terechtwijzen is veel beter dan zo een belachelijke grote investering te laten doen die eigenlijk zo omzeild kan worden omdat iedereen hier in kan blazen
 • Michael Aerts

  4 jaar geleden
  Sinds 20 jaar hanteer ik voor mezelf de nul tolerantie. NOOIT drinken als ik moet rijden, NOOIT rijden als ik gedronken heb. Geen pint, geen avocaatje bij de koffie. Taxi, tram, bus, altijd een manier om thuis te geraken, zelfs bed and breakfast als het te ver is. Een mensenleven is altijd onbetaalbaar, het dodelijke alternatief nooit. Werk en alcohol gaan nooit samen, ook niet die ene pint !!!
 • Guy Dupont

  4 jaar geleden
  Alcohol en rijden gaat nooit samen. Limiet is toch simpel: 0%. Maatregel slot, zeker toe te juichen, alleen denkt ik weer typisch belgisch, veel geblaat (gepraat en willen) en verder niets doen.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.