Van links naar rechts.: radiologen Anne Lampaert, Hugo Lauwers, Barbara Geeroms, Stefan Palmers en borstchirurgen Valérie Vergucht, Annick De Craene en Tessa Van Oostveldt.
Volledig scherm
Van links naar rechts.: radiologen Anne Lampaert, Hugo Lauwers, Barbara Geeroms, Stefan Palmers en borstchirurgen Valérie Vergucht, Annick De Craene en Tessa Van Oostveldt. © AZ Maria Middelares

Belgische primeur in Gent: Maria Middelares is eerste ziekenhuis dat vernieuwende ‘zaadtherapie’ toepast bij borstkanker

GentHet algemeen ziekenhuis Maria Middelares is deze week gestart met een nieuwe, innovatieve techniek om borstkanker te behandelen. In plaats van een ‘harpoen’ werkt de nieuwe techniek met een ‘magnetisch Pintuitionzaadje’, wat heel wat voordelen oplevert. Maria Middelares is het eerste Belgische ziekenhuis dat deze methode toepast.

 1. 
“Zielig en mensonterend”: studentendoop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen
  PREMIUM
  GENT

  “Zielig en mensonte­rend”: studenten­doop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen

  Studentes op de knieën, de handen op de rug gebonden en voor hen een plas braaksel: de foto die een Gentse eerder deze week in de Overpoort maakte, plaatst opnieuw vraagtekens bij de activiteiten van sommige studentenverenigingen. “Ik wou gewoon niet dat mijn zoontje dit wansmakelijke tafereel zag.” De Dienst Studentenaangelegenheden is not amused, maar kan weinig doen, klinkt het.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.