Een luik in de centrale Belfortspits
Volledig scherm
Een luik in de centrale Belfortspits © VDS

Belfortspits wordt gerestaureerd: “Duiven en grote kevers houden er lelijk huis”

GentDe spits van het Belfort is toe aan onderhoudswerken. De luiken aan de dakkapellen waaien geregeld open, waardoor duiven er vrij spel krijgen. Daarnaast vreten grote klopkevers de houten balken aan. Ook de loszittende voegen moeten worden aangepast, en een lik verf is ook op zijn plaats. De werken starten in augustus.

  1. Gents ambulancebedrijf ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap: “Geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”
    Gent

    Gents ambulance­be­drijf ook veroor­deeld voor discrimina­tie op basis van geslacht en moeder­schap: “Geen vreemdelin­gen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”

    Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees is na een veroordeling tot een geldboete van 4.000 euro wegens discriminatie wegens afkomst, nu ook veroordeeld voor discriminatie op basis van geslacht en moederschap. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen. Het bedrijf had het aanwervingsbeleid omschreven als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”.