Gemeenteraadslid Veli Yüksel kreeg gelijk in de rechtszaak tegen de nieuwswebsite BelemtürkTV, die laster over hem verspreidde.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Veli Yüksel kreeg gelijk in de rechtszaak tegen de nieuwswebsite BelemtürkTV, die laster over hem verspreidde. © Wannes Nimmegeers

BelemtürkTV veroordeeld voor verspreiden foutieve berichten over Veli Yüksel: “Perswetten gelden ook voor nieuwswebsites”

GentDe Gentse nieuwssite BelemtürkTV is in beroep veroordeeld wegens het verspreiden van ‘fake news’ over gemeenteraadslid en voormalig volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (Open Vld). Eerder al was BelemtürkTV in eerste aanleg veroordeeld. De uitspraak van het hof van beroep is een primeur: het stelt voor het eerst expliciet dat de perswetten ook gelden voor nieuwswebsites.

 1. Gents homokoppel getuigt over zinloos geweld op trein: “Zonder reden in gezicht getrapt. Conducteur zei achteraf dat we ons moesten gedragen”

  Gents homokoppel getuigt over zinloos geweld op trein: “Zonder reden in gezicht getrapt. Conducteur zei achteraf dat we ons moesten gedragen”

  Joram en Raphaël werden zondag op de trein aangevallen door een onbekende jongeman. Die had het koppel eerst een hele tijd gefilmd en deelde daarna een trap uit in het gezicht van Joram. “Het was duidelijk dat het om homofobie ging”, zegt hij. Na het incident stapten de jongens naar de spoorwegpolitie van Aalst en de politie van Gent, maar daar voelden zij zich niet gehoord. De korpschef onderzoekt nu wat de politie heeft gedaan en wat ze niet heeft gedaan.
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?