Gemeenteraadslid Veli Yüksel kreeg gelijk in de rechtszaak tegen de nieuwswebsite BelemtürkTV, die laster over hem verspreidde.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Veli Yüksel kreeg gelijk in de rechtszaak tegen de nieuwswebsite BelemtürkTV, die laster over hem verspreidde. © Wannes Nimmegeers

BelemtürkTV veroordeeld voor verspreiden foutieve berichten over Veli Yüksel: “Perswetten gelden ook voor nieuwswebsites”

GentDe Gentse nieuwssite BelemtürkTV is in beroep veroordeeld wegens het verspreiden van ‘fake news’ over gemeenteraadslid en voormalig volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (Open Vld). Eerder al was BelemtürkTV in eerste aanleg veroordeeld. De uitspraak van het hof van beroep is een primeur: het stelt voor het eerst expliciet dat de perswetten ook gelden voor nieuwswebsites.

 1. Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”
  Gent

  Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheep­te: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”

  Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, en 18 maanden, volledig met uitstel, wegens heling van heel wat wagens. Het tweetal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf gaven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren, maar dat verhaaltje ging niet op.
 2. Gents OCMW observeert frauderend koppel 14 keer op één maand tijd en krijgt deksel op de neus: “Vrijspraak want grenzen van normaal onderzoek overschreden”
  Gent

  Gents OCMW observeert frauderend koppel 14 keer op één maand tijd en krijgt deksel op de neus: “Vrijspraak want grenzen van normaal onderzoek overschre­den”

  Het Gents OCMW kon na intensief onderzoek aantonen dat een Gents koppel jarenlang fraude pleegde en meer dan 24.000 euro onterecht toebedeeld kreeg. Naar de buitenwereld lieten ze uitschijnen gescheiden te zijn, terwijl ze gewoon nog samen onder één dak wonen. Zo konden ze een grotere ziekte- of werkloosheidsuitkering verkrijgen. Toch werden ze vrijgesproken, omdat de rechter oordeelde dat het OCMW haar boekje te buiten ging bij het onderzoek.