GENT - Basisschool Dokata protesteert 'voor de vrede' op de Vrijdagmarkt. Er werd ook een cheque overhandigd.
Volledig scherm
GENT - Basisschool Dokata protesteert 'voor de vrede' op de Vrijdagmarkt. Er werd ook een cheque overhandigd. © svwg

Basisschool Dokata zingt op de Vrijdagmarkt voor vrede én heeft een stevige cheque voor vluchtelingen

GENTOp donderdag troepten zowat 240 leerlingen van basisschool Dokata samen aan de Vrijdagmarkt om te zingen voor de vrede. De kleinste betoging, toch in gemiddelde leeftijd. De leerlingen besloten na lessen over oorlog en vrede dat ze niet bij de pakken konden blijven zitten en overhandigden ook een mooi bedrag aan vluchtelingenorganisatie EHVV. 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Liberalen en socialisten keuren stadslijst “Voor Gent" goed en trekken samen naar verkiezingen in 2024

  Liberalen en socialis­ten keuren stadslijst “Voor Gent" goed en trekken samen naar verkiezin­gen in 2024

  Het hing al anderhalf jaar in de lucht, en nu is het officieel. Vooruit en Open Vld versmelten tot één partij, Voor Gent. Samen trekken ze in oktober 2024 naar de verkiezingen, als één groot blok. Voor Gent, klinkt het, maar tegen Groen is ook niet gelogen. Opmerkelijk speerpunt: een effectieve overheid vormen. Daarmee geven beide meerderheidspartijen eigenlijk toe dat hun coalitie vandaag, met Groen en CD&V, vierkant draait.
  Gent
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.