Bashir Abdi, atletiek, op de atletiekpiste in Gentbrugge
Volledig scherm
PREMIUM
Bashir Abdi, atletiek, op de atletiekpiste in Gentbrugge © Wannes Nimmegeers

Bashir, Buffalo! Onze beste marathonloper is trots op zijn thuisstad Gent: “Deze stad en de mensen hebben me zoveel gegeven”

Bashir is een Buffalo! Belgisch recordhouder op de marathon Bashir Abdi (31) houdt van zijn thuisstad Gent. Dat merkt hij nog het meest als hij enkele maanden op hoogtestage trekt om zich voor te bereiden op een nieuwe topprestatie. “Het zit hem in kleine dingen, het dialect van de mensen, een wandeling met mijn dochtertje over de Graslei of een frietje met ketchup!” Lees hier ook de favoriete loopplekjes in Gent van Bashir. 

  1. Na politiek relletje dan toch geld gevonden voor nieuw Gents natuurgebied op grens met Lochristi: “We hebben veel bezorgde mailtjes ontvangen”
    Gent/Lochristi

    Na politiek relletje dan toch geld gevonden voor nieuw Gents natuurge­bied op grens met Lochristi: “We hebben veel bezorgde mailtjes ontvangen”

    De 2,5 miljoen euro budget voor de uitbouw van het natuurgebied Wonderwoud komt er dan toch. Een voormalige luchthaven, op de grens tussen Gent en Lochristi, wordt zo omgedoopt tot een nieuwe groene long. Maar eind vorig jaar was die toekomst nog hoogst onzeker. “We zijn vastberaden deze prachtige groenpool nog groter, nog mooier en nog sterker te maken”, zegt bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA).