Een deel van het team van Bar Bricolage
Volledig scherm
Een deel van het team van Bar Bricolage © Wannes Nimmegeers

Bar Bricolage voortaan ook in de winter open: “We hopen hier nog minstens 3 jaar te blijven”

GentEr is nog nooit met zoveel plezier getimmerd als deze week aan de Chinastraat. Daar wordt Bar Bricolage klaargestoomd voor de heropening op 8 mei, niet als ‘pop-up’, maar als permanente bar. “Ja, we blijven ook in de winter open.”

 1. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Freddy Francois, manusje-van-alles bij AA Gent: “Tijdens de match zit ik in de tribune, maar moet vaak in actie schieten. In zo’n groot stadion is altijd wel iets te doen”
  PREMIUM

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Freddy Francois, manusje-van-al­les bij AA Gent: “Tijdens de match zit ik in de tribune, maar moet vaak in actie schieten. In zo’n groot stadion is altijd wel iets te doen”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant zes medewerkers in de verf die achter schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag laten we onderhoudsman Freddy Francois aan het woord.
 1. 25ste struikelsteen voor de joodse Martha, die bij Gentse dokter Yvonne onderdak en liefde vond, tot ze naar Duitsland gedeporteerd werd
  PREMIUM
  GENT

  25ste struikel­steen voor de joodse Martha, die bij Gentse dokter Yvonne onderdak en liefde vond, tot ze naar Duitsland gedepor­teerd werd

  Aan de Sint-Joriskaai herinnert een kleine, vergulde steen aan huisnummer 5 vanaf nu aan Martha Geiringer, die vier jaar lang onderdook op het adres. Bij dokter Yvonne Fontaine schuilde ze een hele tijd voor de nazivervolging, tot ze uiteindelijk verraden werd. De struikelsteen, een joods herinneringsproject, moet haar doen voortleven. Zowel familie van Martha als Yvonne waren aanwezig op de plaatsing.
 2. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Wasvrouw Nancy vervult met glans haar rol: “Mijn ouders wilden nochtans een Club Brugge-fan van mij maken”
  PREMIUM
  Gent

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Wasvrouw Nancy vervult met glans haar rol: “Mijn ouders wilden nochtans een Club Brug­ge-fan van mij maken”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant zes medewerkers in de verf die achter de schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag vertelt wasvrouw Nancy Volckaert hoe ze ook een beetje mama is voor de spelers die ver van huis zijn.