Het glas van de automaat werd vandaag vervangen. Hopelijk voor de laatste keer.
Volledig scherm
Het glas van de automaat werd vandaag vervangen. Hopelijk voor de laatste keer. © PJDG

Bakkerskoppel al meermaals slachtoffer van vandalisme: “Wij gaan kapot van de stress”

Oostakker/GentDe uitbaters van bakkerij Hemelsoet weten het even niet meer. Voor de vierde keer op twee jaar tijd is er een brood- en voedingsautomaat vernield. Hoewel de daders deze keer wel gevat zijn, is de verslagenheid groot bij bakkersvrouw Sabrina. “Ik steek normaal gezien graag de handen uit de mouwen, maar ik heb vandaag gewoon een hele dag in de zetel moeten bekomen.”

  1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
    Play
    Gent

    Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

    Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.