'Biggie' stopt bij de Superette.
Volledig scherm
PREMIUM
'Biggie' stopt bij de Superette. © Wannes Nimmegeers

Bakker ‘Biggie’ van De Superette keert terug naar Amerika: “Mijn kinesist is zó blij dat ik stop”

GentHet is het einde van een tijdperk: bakkerij-restaurant De Superette sluit de deuren. Topchef Kobe Desramaults ruilt Gent in voor de Italiaanse kust en hoofdbakker Sarah ‘Biggie’ Lemke (42) keert terug naar haar bakermat: de Verenigde Staten. Voor we haar verliezen, stelden we nog enkele prangende vragen. 

 1. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Play
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?